• Dutch-Netherlands
  • English (United Kingdom)
  The magazine Luister on Musica Callada: 'CD recording with a wonderful, true piano sound'.
  Home Concertstudio News

  Concertstudio News

  David Mitchell in de Concertstudio

  There are no translations available.

  Naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe boek van David Mitchell - De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet-  nog eens even het project Cloud Atlas naar boven gehaald.
  Daarbij kwam ik toch wel hele leuke foto's tegen van oa David Mitchell die aanwezig was bij de premiere avond  (17 januari 2008 in de Zeeuwse Concertzaal).
  De titel en structuur van 't boek is uitgangspunt voor de componisten Blaha, Le Duc, Tamminga, Hijmans, Eisenga en Manneke geweest. Ieder heeft een hoofdstuk gecomponeerd dat op de zelfde manier als in het boek abrupt wordt afgebroken en later rondom het centrum gespiegeld weer wordt opgepakt.

  Beluister hier de cd van Cloud Atlas

  applauseCloud_Atlas_EnsembleHelloMannekes_entranceMitchell_after_the_premiereMitchell_and_MannekeParis_and_Mitchell_about_Cloud_AtlasParis_and_Mitchell_before_the_concertrehearsing_Blahas_piecerehearsing_Eisengas_piecerehearsing_Eisengas_piece2  

  foto's © Rob Gellman

   

  Alles uit, in, uit en in de kast

  There are no translations available.

  Afgelopen week  alles uit de kast gehaald voor de studio.
   
  Maandag 17 mei hebben we een live registratie gemaakt van het herdenkingsconcert " Het Vergeten Bombardement Middelburg"
  Kamerorkest TY speelde olv Christian Blaha oa een bewerking van WIEK van componist Douwe Eisenga en "Controleer uw maatregelen", een cantate voor sopraan, bariton en piano geschreven door Christian Blaha op nederlandse teksten van Peter Swanborn.
  Morgen beginnen met afmixen, ik kijk er naar uit!
   
  Dan het hele Pinksterweekeinde cd opnames gemaakt met het Clazz ensemble (tussendoor hadden ze ook nog een live optreden op het Internationale Jazz festival tussen optredens van Avishai Cohen, Brad Mehldau en Al di Meola in).
  Alle kanalen en microfoons zo'n beetje ingezet voor deze 12 koppige big band. Eigenlijk gewoon een feestje van drie dagen lang; goede relaxte sfeer en hele goede muzikanten.
  De cd Clazz in Zeeland wordt 1 oktober gepresenteerd in de Zeeuwse Concertzaal.
  clazzstudio1clazzstudio2clazzstudio6clazzstudio8clazzstudio5clazzstudio9clazzstudio4clazzstudio3clazzstudio7
   

  Cobla opname

  x Concert en opname Cobla La Principal d'Amsterdam 1          x Concert en opname Cobla La Principal d'Amsterdam 2
  Afgelopen weekeinde opnames gemaakt van Cobla Principal d'Amsterdam olv Bas Wiegers mmv Marcel Worms piano. Alles uit de kast voor dit 17 koppige orkest! De tibles en tenoras zijn zo hard dat het in dit geval zin heeft om ieder instrument apart te miken, om later nog wat aan de balans te kunnen veranderen. Wat ik geleerd heb is: je hebt hard, harder en coblast. Erg leuke muziek overigens. Van opzwepende 15e eeuwse oude spaanse dansen t/m het speciaal gearrangeerde pianoconcert van Nin-Culmell.

  Luister hier een sample van de voorstelling !

  JavaScript is disabled!
  To display this content, you need a JavaScript capable browser.


  Voor meer foto's klik hier

  Voor meer informatie zie http://www.cobla-amsterdam.nl/

   

  Foto's Philip Glass

  Foto's van Philip Glass staan nu in het fotoalbum van de Concertsudio. Hier alvast een voorproefje.


  Philip Glass in de studio 3                      Philip Glass in de studio 2

  Hier meer foto´s !

  Read more...

   

  Philip Glass wil een cd in de Concertstudio opnemen

  Afgelopen weekend stond de Concertzaal in het teken van Philip Glass. De componist gaf twee bijzondere concerten in de Zeeuwse Concertzaal die beide uitverkocht waren. Philip Glass was zeer onder de indruk van de mogelijkheden die de zaal en de studio boden en heeft het plan opgevat om in de nabije toekomst zijn complete Etudes voor piano in de Concertstudio te gaan opnemen.

  Read more...